Dagens goda gärning:Låt någon gå före i kön!

Dagens goda gärning:Låt någon gå före i kön!

Våga vara snäll.
Hur skönt är det inte när man springer in på affären för att typ bara köpa en liter mjölk och någon trevlig själ som har en full vagn låter en gå före i kön. Men hur kul är det när man hämtar den där litern och någon mindre eller några mindre trevliga köare med fulla vagnar i alla kassor är benhårda med sina posteringar. Nu är det nog dock så så att många ggr kanske alla inte vågar vara snäll, finns många sociala spärrar som ibland håller oss från att vara shyssta att säga snälla saker eller göra bra saker, saker som något inom oss kanske verkligen vill att vi ska göra men inte vågar. Fega för pinsamma situiationer för att det ska bli knäppt eller verka underlig undviker vi att just vara snälla ibland. Nu är det slut med det,våga vara "underlig" så länge din tanke är god mot dina medmännsikor kan du alltid trösta dig med att det överväger ett potentiellt pinsamt resultat. Och just detta är ju en grejj som inte kan misstolkas eller gå så åt helvete oxå, man säger bara:gå före du som har så lite varor=). Många är ju redan jätte bra att just göra dagens gärning men det finns många som oxå behöver träna på det Både dom tjuriga som inte vill att någon ska fram fortare så även dom som är rädda för att vara snälla, vilket jag iaf tror är fallet för dom flesta.

Börja nånstans!
Vi kan behöva träna på att inte låta vårat tyvär ofta rätt hårt pressade tidsschema gå mellan oss och bra gärningar. Vi lär oss mer och mer att alla ska klara sig själv och att tiden inte räcker för ett solidariskt tänkande där "vi" finns med. En sån här grundläggande och enkel grejj som att just släppa förbi någon i en kö är perfekt för att träna mot den hemska "ego kultur" som sina ideal ger oss drömmar om bara individens egna erövringar förblindar våra empatiska eller solidariska synsätt. För om du verkligen inte kan te.x släppa förbi någon i coop kön någon som inte ska handla mycket alls pga tidsbrist då är det fan samhället det ska tas ut på genom insändare strejk demonstration m.m om varför du har så stressigt varför tiden är så knapp varför allt ska effektiviseras till punkten männsiska och värld håller på att brytas ner och inte till inte stackaren som måste vänta hundra år bakom dig fast du kan låta dennes 1minuters tid i kassan gå före.

Så!
Du kanske inte ska handla just idag men nästa gång du gör det så kanske du kan kirra biffen om nu tillfället ges. Och visst handlar du en banan så är de ju lite för överprestangiöst kanske att släppa förbi sisådär typ 40 pers med snorfulla vagnar, men om du ser en stackare som står me typ ett äpple eller bara några få varor bakom dig och din fulla korg/vagn så är de bara att köra! Låt den gå före,och om personen står långt bak,, kom igen varför inte säga till alla framför denna att den borde få komma fram=) haha nu tog jag de till en ny nivå men men. Och visst det kan ju vara lite "ofint" att stå som en ica jesus och sabba köer genom att förespråka anarki och anspela på männsikors kanske blygsamma men då framtvingade snällhet genom gruppens tryck att ingen vill vara den som är snål med frikostigheten att släppa vidare denna stackars få varors handlande individ haha.Men vafan kör hårt, var snäll..

 Huvudsaken är att vara snäll när tillfället ges, kom igen/Rodge

ps, kom ihåg att tanken räknas, även med min stavning som inte får den omsorg den ofta kan behöva haha.
Men men man får väll kanske ibland välja mellan en glassig skål med ris eller en risig skål med glass.. :/ hmm..

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Jag lät inte bara en UTAN TVÅ!! gå före i kön idag på konsum i Nynäshamn! Det du! Godheten själv ju!

2009-02-20 @ 20:02:01
URL: http://mikabloggar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0