Dagens goda gärning: Säg förlåt!

Säg förlåt

 Har du sagt eller gjort något dumt mot någon nu eller för längesen, spelar ingen roll när det var för idag ska du be om ursäkt!
Tänk att syskon blir ovänner att bästa kompisar, barn och föräldrar glider isär och att par lämnar varann för att det ibland är så svårt att säga förlåt. Stoltheten är en knepig sak och det är nog fler än jag som kan intyga att den satt käppar i hjulet mer än engång i livet. Ibland vet man att man gör fel angående något men väljer att inte be om ursäkt ändå pga stolthet. Man är nog kanske rädd att erkänna och riskera att visa upp en svaghet som man kanske tror kommer utnyttjas sen. Men är det så viktigt att ha rätt så vi är beredda att förstöra relationerna till våra nära. Vi måste kanske inser att våra nära och kära man bråkar med inte är Satans avkomma och därav inte kommer sluka våran själ så fort vi säger förlåt. det är viktigt att säga förlåt och att  ta emot en ursäkt är lika viktigt med!

 Generellt så är det nog i stundens hetta när man bråkar med familj och vänner man lätt kan säga mycket stupid shit man inte alla gånger menar. En del saker kan ibland vara svåra att få försvinna, men om man ber om ursäkt så har man iaf gjort den viktigaste biten i processen kanske. Visst ibland löser det sig utan att man ber om ursäkt, det går några dagar så blir det bra igen men inte alltid. Sen finns de fan vissa som sluta tala helt åt varann riktigt länge alltså.

Som förälder har man en tuff uppgift för samtidigt som man inte ska behöva krypa för sitt barn eftersom det kan leda till att barnet i fråga formas till att inte kunna erkänna fel någonsin själv eller be om ursäkt så har man rollen att vara en förnuftig förebild så pass att man inte låter ett bråk övergå till ett kallt krig i som varar i evigheter. Man ska ha en bra kontakt med sina medmännsiskor så man lättare vet hur pass allvarligt något är då det skär ihop sig, då kanske man lättare kan förlåta såväl som säga förlåt.

 Många av oss har en rätt ska va rätt mentalitet som fungerar som en mur till hjärtat. Seriöst riv den eller ta åtminstone bort några stenar, du kommer inte dö av att säga förlåt nån gång.Ta hand om din familj och dina vänner. Även om du nu har eller  tror att du har så rätt så är att "ha rätt" inte det viktigaste här i livet, Priset för att ha rätt är för högt om det kostar dig dina nära och kära.


 Tänk nu, vet du eller tror du att du borde be om någon eller några om ursäkt!  /Rodge


-----------------------
Kom ihåg att skriva hur de gick oxå. Skriv även om du gör nån av dom äldre gärningarna först nu, eller om du kanske gör dom igen. Vi vill veta hur de går =)
Trackback
RSS 2.0